Friday 3 April 2015

Don't be a Drag just be a Queen

Dabar apie rimtus dalykus. Naršant forume, pamačiau merginą, kuri pasidarė labai gražų makeup'ą ir prašė kolegių grožio forumiečių komentarų(tinka ar ne tinka, ką reiktų keisti). Komentarai buvo apie tai, kad reikia ryškesnio kontūravimo, ryškensių lupų. Beje akys buvo paryškintos į sunkiąją pusę(tik žinoma nuotraukoje nesimatė). Pamiršau paminėti, kad tai merginai tik 18 ar 19metų ir tai buvo išleistuvių ar šimtadienio makeup'as ! Amžius ir proga diktuoja makiažo kiekį, esi jausnesnė - ne toks ryškus makiažas, ypač renginiuose ar per ypatingas progas. Taigi yra ne tik dress codas bet ir makeup codas. Jeigu paprastą dieną yra noras turėti ant akių unicornų rainbow poops, tai kodėl gi ne? Bet juk nenueisi į pokalbį pas prezidente su treningais kaip ir su vaivorykšte ant veido.  

O dabar mano argumentai kodėl neverta savęs perdažyti. Manau,kad moterys ir merginos kurios skatino paryškinti makiažą įtakojo  makiažas kokį yra įpratusios matyti prof. nuotraukose, vaizdo klipuose, grožio puslapiuose. Ir nežinojimas, kad nuotraukose puse makiažo svorio „nukrenta“, todėl yra net atskira technika skirta foto makiažui. 
Norite tiesios?
Šitas visas bruožų peryškinimas atėjas is Drag Queen makeup. Internete ši mada siautėja. Nežinote kas tai? Tai vyrai, kurie makiažo pagalba sukuria moters bruožus, na ir žinoma persirengia moterimis bei pasirodo ant scenos (su dainavimu, šokiu ar pan.). Vėlgi tai sceninis makiažas ir ryškus iki nukritimo, gatvėj sutikus tokį asmenį atrodytų, kas jis pabėgęs iš teatro arba užkietėjas "Anties" fanas.

O dabar ant visko sudėkime taškus. Žinoma įvairios makiažo technikos atėjusios iš įvairių šalių, įvairių subkultūrų ir pan. Bet kam esant nuostabioms ir gražioms moterims virsti į vyrus kurie bando makiažo pagalba tapti moterimis? Mes jau taip esame moterys.Nustokime perryškinti savo bruožus, persikrauti makiažo kiekį, nepamirškim less is more...
P.s. neturiu nieko preš Drag Queens kiekvienas žmogus turi teisę į savęs išraišką. Nuotrauka nukopijuota iš internetų:)

----
Pudrinukė

No comments:

Post a Comment